Monchoutaart.net

Voor al uw informatie en recepten!

Minitaartje met aardbeien-monchou

Minitaartje met aardbeien-monchou

Ingrediënten:

  • 4 plakken
  • 75 gram mon chou
  • 4 el extra aardbeien jam
  • 1 dl slagroom
  • blikje ananasschijven

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Laden...
4.8 sterren - gebaseerd op 5 reviews

Minitaartje met aardbeien-mon chou: Het is een lekker nagerecht met 2 verschillende soorten fruit erin. De cake maakt het hartig en de mon chou maakt het luchtig. De cake vormt de bodem van het taartje. Het is een snel gerecht, handig in tijdnood! Ook heerlijk voor een thee-middagje of verjaardag.


Bereiding Minitaartje met aardbeien-monchou:

Snij van de cake 4 goede plakken af. De plakken moeten niet te dik zijn maar ook zeker niet te dun. Dit word namelijk de bodem van de Monchou, jam en ananas. Je kunt de cake natuurlijk ook zelf maken. Dan word het gerecht nog lekkerder!

Nu gaan we de Monchou maken. Deze kun je los kloppen met een mixer. Dit duurt 3/5 minuten. Roer meteen de jam erdoor heen, deze word dan in het mengsel verdeeld. Klop de slagroom stijf, dit kun je met de hand doen maar de meeste doen dit tegenwoordig ook met de mixer. Voeg dit in porties bij de Monchou terwijl de mixer aan het draaien is. Zo word het goed gemengd.

Verdeel nu de Monchou-room over de plakjes cake. Je kunt er voor de kleur wat extra aardbeienjam op doen. De ananasstukjes kun je nu ook over de plakjes cake verdelen. Nu is het een mooi luchtig, kleurrijk nagerecht. Je kunt het meteen opeten!


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: