Monchoutaart.net

Voor al uw informatie en recepten!

Pepernoten monchou

Pepernoten monchou

Ingrediënten:

  • 250 gram kruidnoten
  • 100 gram boter
  • 200 gram MonChou (2 pakjes)
  • 500 ml ongeklopte slagroom
  • 2 zakjes klopfix
  • 8 gram vanillesuiker (1 zakje)
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 2-3 eetlepels nutella
  • extra pepernootjes of geschaafde chocolade

Aantal personen: 10 tot 12
Bereidingstijd: 45 minuten
Kooktijd: 3 uur
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Laden...
3.79 sterren - gebaseerd op 14 reviews

<strong>Pepernoten monchou</strong>:
Je kunt natuurlijk maar een deel van het jaar pepernoten krijgen helaas. Misschien heb je er zelfs nog wel wat liggen. Vaak krijg je ze toch niet allemaal op, dan kun je ze zo goed verwerken! Het is ook erg leuk om deze taart op 5 december te serveren natuurlijk. Maar als er pepernoten te verkrijgen zijn kun je hem ook gewoon maken want het is echt een hele lekkere taart.


Bereiding Pepernoten monchou:

De taart is voldoende voor 10/12 personen. Dit ligt eraan hoe groot je de stukken afsnijd. Je hebt de taart binnen 45 minuten af. Helaas is dit uitgezonderd de wachttijd op de bodem en de tijd dat de taart in de koelkast moet. (Minimaal 3 uur). Je hebt een bakvorm nodig met een diameter van 24/26 cm.

Bekleed de bodem van je bakvorm met bakpapier of aluminiumfolie. Dit zorgt ervoor dat niet alles blijft vastplakken aan de bakvorm.

Zet een pannetje op het vuur en smelt hier de boter in. Zorg dat je eerst de kruidnoten maalt tot kruimels. Dit gaat het makkelijkst met een blender of staafmixer. Voeg de gesmolten boter hierbij en roer het goed door elkaar heen. Verdeel dit mengsel nu over de onderste laag van de bakvorm. Druk dit goed aan zodat het een stevige bodem word. Plaats dit in de koelkast zodat het hard kan worden.

Voeg de slagroom en klopfix samen in een kom. Klop deze mooi op tot deze stijf is. Dit kan met een garde maar natuurlijk ook met een mixer. Voeg de Monchou en basterdsuiker en vanillesuiker bij elkaar. Deze moet luchtig worden. Er moet echt voor gezorgd worden dat alles goed gemengd is! Klop nu de slagroom en monchou met vanille en bastardsuiker bij elkaar. Verdeel dit mengsel boven op de pepernotenbodem. Strijk de taart nu mooi glad.

Laat de taart minimaal 3 uur opstijven. Hierbij de nadruk op minimaal, het kan zijn dat de taart nu nog zachter is dan je verwacht had.

Doe een beetje Nutella in een bakje. De hoeveelheid die je denkt nodig te hebben. Warm dit even op in de magnetron, dan komt het beter los. Verdeel de Nutella nu over de bovenkant van de taart. Dit kan met een spatel of lepel.

Tips:
Maak de taart een dag van te voren zodat hij goed kan opstijven.
Geef de taart een mooie look door hele kruidnoten erop te leggen en geschaafde chocolade.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: